Ekonomi

ABD’de ISM imalat endeksi Ekim’de beklentilerin altında gerçekleşti

ISM, Ekim ayı imalat sanayi PMI verilerini açıkladı. Buna göre ISM imalat sanayi PMI verisi ekim ayında bir önceki aya göre 2,3 puan azalarak 46,7’ye geriledi.

Piyasa beklentilerinin altında kalan verinin bu dönemde 49’a ulaşması bekleniyordu. İmalat sektöründeki daralmanın devam ettiğini gösteren endeks, Eylül ayında 49 ile 10 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Ekim ayında üretim endeksi aylık 2,1 puan azalarak 50,4’e, yeni sipariş endeksi ise 3,7 puan azalarak 45,5’e geriledi. İstihdam endeksi ise aynı dönemde 4,4 puan azalarak 46,8’e geriledi.

Bu dönemde imalat sanayinin 2 alt faslında büyüme kaydedilirken, 13 fasılda daralma yaşandı. Daralma kaydedilen sektörler arasında matbaa, dokuma, elektrikli aletler, makine, işlenmiş metal ürünler, ahşap ürünler, bilgisayar ve elektronik ürünler, mobilya, kağıt ürünleri, çeşitli imalat, ana metaller, kimyasal ürünler ve ulaşım ekipmanları yer aldı.

S&P Global’in imalat sanayi PMI verileri beklentilerle uyumlu geldi

Öte yandan S&P Global, ekim ayına ait son imalat sanayi PMI verilerini de açıkladı.

Buna göre Ekim ayı imalat PMI verisi beklentiler dahilinde 50 oldu. Endeks Eylül ayında 49,8 seviyesindeydi.

S&P Küresel Piyasa İstihbaratı Baş Ekonomisti Sian Jones, verilere ilişkin değerlendirmesinde, ekim ayı verilerinin, yeni siparişlerin güçlenmesi ve üretim büyümesiyle birlikte ABD’deki imalat koşullarının istikrara kavuştuğuna işaret ettiğini belirtti.

PMI verilerinin 50 ve üzeri okumaları sektörde genişlemeye, 50’nin altındaki değerler ise daralmaya işaret ediyor.

serinhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu