Haber

Akşener’in Kılıçdaroğlu çıkışının ardından DP Genel Başkanı Uysal rengini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağının tartışıldığı 6’lı Tablo’da DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in son sözleri tartışma konusu oldu. Meral Akşener katıldığı televizyon kanalında 6 Tablo’da kriz çıkaracak açıklamalarda bulundu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI İÇİN BU TABLO KURULMADI”

“Kılıçdaroğlu’nun aday olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için bu masa kurulmadı. Biz noter olmak için o masaya oturmadık.” Akşener’in sözlerinin ardından 6 Tablo’nun paydaşlarından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, rengini kesin olarak belirledi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLMASINI İSTİYORUZ”

Nevşin Mengü’nün Youtube kanalında konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, muhalefetin adayını 2 Mart’ta yapılacak Altı Masa toplantısında belirlemesi gerektiğini belirtti. Uysal, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istiyoruz.” ifadeleri kullandı.

“İYİ YÖNETİM İSTEĞİ”

Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Eldeki tüm verileri değerlendirip siyasetin gerçeklerini, toplumsal manevi sınırları, geçişleri dikkate aldığımızda; yürütülen süreç sadece son 1 yıllık Altı Masa süreci değil, kademeli olarak genişletilmiştir. 16 Nisan Referandumundan bu yana Türkiye’nin demokrasi ne demek, hukuk ne demek, laiklik ne demek, temel hak ve özgürlükler ne demek? Demokrasi talebi her geçen gün artmakta ve toplumsal muhalefetin bu beklentisi yavaş yavaş örülmektedir. Bu noktada muhalefetin en büyük siyasi partisi elbette siyaset son tahlilde bir güç denklemidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu