Ekonomi

“Avrupalı ​​otomotiv şirketleri 64 milyar euro kar elde etti, 200 euroluk çevre önlemini fazla buldular”

Sürdürülebilir ulaşımı destekleyen Brüksel merkezli sivil toplum kuruluşu Avrupa Ulaştırma ve Çevre Federasyonu, otomobil fiyatlarına ilişkin araştırmasını yayınladı.

Araştırmada otomobil üreticilerinin özellikle küçük modellerin fiyatlarını enflasyonun çok üzerinde artırdığına dikkat çekildi.

Araştırmada, Avrupa’nın en büyük 5 otomobil üreticisinin, en ucuz modellerinin fiyatlarını 2019’dan bu yana ortalama yüzde 41 oranında artırdığı, ucuz modellerin fiyatlarının ise bu dönemde toplam enflasyon oranının neredeyse iki katı arttığı kaydedildi.

Araştırmada, Peugeot 208, Seat Ibiza, Renault Twingo’nun fiyatlarının yüzde 37 artışla yüzde 56’ya, Mercedes A ve B sınıfı modellerin fiyatlarının da yüzde 38 arttığı hatırlatılarak, “Fiyatlar enflasyon seviyelerinin çok üzerinde veya ham olarak arttı. malzeme ve diğer bileşen maliyetleri.”

Araştırmada, otomobil üreticilerinin geçen yıl fiyat artışları nedeniyle 64 milyar euroluk rekor kâr elde ettiği ancak Euro 7 emisyon standartları çerçevesinde araç başına 200 euroya mal olacak tedbirleri değerli bulup bunlarla mücadele ettikleri kaydedildi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu