Haber

Avustralya’da Köpekbalığı Saldırısında Ölen Adamın Cesedi Arandı

CANBERRA, 1 Kasım (Xinhua) — Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinde sörf yaparken köpekbalığının saldırısına uğrayan adamın cesedini arama çalışmaları sürüyor.

Salı günü yerel saatle 10.20 sıralarında köpekbalığının saldırısına uğrayıp su altına çekilen 55 yaşındaki adam, Büyük Avustralya Körfezi’ndeki Adelaide şehrinin 450 kilometre batısındaki Streaky Bay’deki plajda sörf yapıyordu. saldırı zamanı.

Eyalet polisi saldırıda ilk etapta bir kişinin ağır yaralandığını açıklasa da daha sonra acil servislerin sörfçünün cesedini ve köpekbalığını aradığını duyurdu.

Jet ski yaparken saldırıya tanık olan sörfçü Jeff Schmucker, 4,2 metre uzunluğundaki büyük beyaz köpekbalığının sörfçüye yandan saldırdığını söyledi.

Schmucker, Seven Network televizyonuna yaptığı açıklamada, 60 saniye içinde olay yerine ulaştığını ancak sörfçüye dair herhangi bir iz bulamadığını söyledi.

Bir diğer tanık Ian Brophy ise saldırıyı “korkunç” olarak nitelendirdi.

Brophy, News Corp Avustralya gazetesine şunları söyledi: “Köpekbalığının adama yaklaştığını, saldırdığını, vücudunun üst kısmını ısırdığını ve onu suyun altına sürüklediğini gördüm. Sonraki bir iki dakika boyunca hiçbir hareket olmadı. Sonra her yerde kan vardı ve sörf tahtası fırlatıldı. suyun yüzeyine çıktım. Dalganın içindeki sörfçüyü gördüm.” “Vücudu köpekbalığının ağzındaydı. Son derece korkutucuydu” dedi.

Acil durum ekipleri, adamın cansız bedenine veya köpek balığına dair herhangi bir iz bulmak için hava ve denizde arama başlattı.

Bu olay, 2023 yılında Güney Avustralya eyaletinde gerçekleşen üçüncü büyük köpekbalığı saldırısıydı.

Büyükanne Pam Cook, Ekim ayı başlarında Adelaide’nin 300 kilometre güneyindeki Beachport kasabasında yavru bir büyük beyaz köpekbalığının saldırısına uğradı ve ciddi şekilde yaralandı.

Mayıs ayında 46 yaşındaki öğretmen Simon Baccanello, Streaky Körfezi’nin 100 kilometre güneyindeki Elliston yakınlarında düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybetti. Geniş çaplı arama sırasında Baccanello’nun dalgıç kıyafetinin kalıntıları bulundu ancak cesedi bulunamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu