Haber

Bir kişi ‘Hadi’ dedi, CHP Kadıköy’ü karıştırdı

İSTANBUL – 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için birçok il ve ilçede adaylarını açıklayan CHP, aday çıkarmaya devam ediyor. CHP’nin kalesi olarak anılan Kadıköy’de mevcut Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın bir daha aday gösterilmeyeceği kesinleşirken yerine kimin aday olacağı konusunda tartışmalar sürüyor.

Şu anda 14 ismin aday olduğu Kadıköy için son olarak İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin ismi öne sürüldü. Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100’de katıldığı programda Kadıköy için Tülin Hadi’nin düşünüldüğünü belirterek, “Mimar olan Tülin Hadi, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasından sonra Kent Konseyi Başkanlığı da yaptı. Bir yıldır bu görevde. İki üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapıyor. “Caddebostanlı ve Kadıköylü” dedi.

ADAYLAR ORTAK METNİ İMZALADI

Hadi aday olmasa da adaylık için ismi anıldığında ilçe teşkilatından tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde İlçe Danışma Kurulu toplantısında 14 aday adayın ortak metin imzalayarak CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’ne ileterek Kadıköy adayının bu 14 kişi arasından seçilmesini istediği öğrenildi.

Parti içindeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre Genel Merkez, Kadıköy için Tülin Haydi isminin gündemde olmadığını belirterek Hadi’nin aday olacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Masadaki 14 aday arasında öne çıkan isimlerin İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı ve eski İBB Meclis Üyesi Hakan Şişik olduğu belirtildi.

CHP İlçe Örgütü, 14 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan kongre sürecinde il başkanlığı ‘değişiklik’ adayı Özgür Çelik’e destek verirken, kongrede Özgür Özel’den yana tavır aldı.

2019 yerel seçimlerinde CHP Kadıköy’de yüzde 65,99 oy aldı.

torul-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu