Ekonomi

Bulgari Hotel Roma’nın açılış tarihi belli oldu

Bulgari Hotel Roma’ya ek olarak, Bulgari Hotels & Resorts koleksiyonu Milano, Londra, Paris, Dubai, Pekin, Şanghay ve Bali’deki otellerin yanı sıra yakın zamanda açılan Bulgari Hotel Tokyo’yu da içeriyor. Maldivler ve Miami (2025) ve Los Angeles (2026) önümüzdeki yıllarda planlanan destinasyonlar olarak açıklandı.

Otelin açılışıyla ilgili olarak Bulgari CEO’su Jean-Christophe Babin, “Bulgari Hotel Roma’nın açılışı, Bulgari için gerçek bir dönüm noktasıdır. Sonunda, markamızın doğduğu yerde ve kurulduğundan bu yana tüm harika mücevher kreasyonlarımıza ilham veren şehirde misafirlerimizi ağırlayabileceğiz.

Bulgari Hotel Roma, tüm marka değerini yansıtan gerçek bir lüks otel sığınağı olacak – mükemmel personel, pahalı malzemeler, çağdaş ama zamansız İtalyan tasarımı, ihtişamı ve ihtişamı. Böyle seçkin bir oteli açtığımız için çok heyecanlıyız. Bulgari Hotel Roma’nın Ebedi Şehir’de Roma Mücevherat ve Konaklama markası tarafından yaratılan nihai lüks deneyim olarak parlayacağı günü dört gözle bekliyoruz.” yorumunu yaptı.

360° Roma manzaralı çatı terası

Yeni Bulgari Hotel Roma’nın Genel Müdürü Vincenzo Falcone şunları söyledi: “Bulgari’nin doğduğu şehirdeki ilk otel ve Bulgari Hotels and Resorts koleksiyonunun yeni amiral gemisi olan Bulgari Hotel Roma’nın yönetimini üstlenmekten onur duyuyorum.

Bulgari Hotel Roma, tamamen yenilenmiş tarihi binası, Roma’nın kalbindeki seçkin konumu, uygun fiyatlı iç tasarımı, Niko Romito imzalı gastronomik deneyimleri ve ortak alanları ile dünyanın en iyi otellerinden biri olmaya aday. 360° Roma manzarasına sahip muhteşem çatı terası. Ekibimle birlikte misafirlerimize en iyi hizmeti ve konaklama deneyimini yaşatmayı taahhüt ediyorum.” yorumunu yaptı.

Markanın Campo Marzio bölgesinin tam kalbinde, Piazza Augusto Imperatore üzerine inşa edilen yeni Roma oteli, Via del Corso ile Via del Babuino arasında stratejik bir konuma sahiptir. Sembolik İspanyol Merdivenleri ve Bulgari’nin Via dei Condotti’deki tarihi butiğine kısa bir yürüyüş mesafesindedir. .

Adını İmparator Augustus’tan alan Piazza, bizzat imparator tarafından yaptırılan Roma tarihinin en sembolik anıtlarından ikisini barındırır: Augustus’un mezarının bulunduğu Mozole ve hükümdarlığı sırasında getirdiği barışı temsil eden Orta Pacis anıtı.

Roma’daki en nadide örneklerden biri

Bulgari Hotel Roma’nın bulunduğu bina 1936-1938 yılları arasında inşa edilmiş ve 1950 yılında İtalya Başbakanı Alcide De Gasperi tarafından açılmıştır. Yakın zamanda restore edilen Mausoleum’un tam karşısında yer alan bu tarihi bina, Roma’daki rasyonalist mimari akımın en nadide örneklerinden birini temsil ediyor.

Mimar Vittorio Ballio Morpurgo tarafından tasarlanan ve freskler, mozaikler ve heykellerle süslenmiş binanın anıtsal çağdaş mimarisi, koyu sarı traverten mermer ve yanmış kırmızı tuğla gibi klasik Roma mutfak eşyaları ve renklerinin kullanımıyla vurgulanmıştır. Binanın titiz rasyonalist mimari çekiciliği, Augustus Mozolesi’nin farklı manzaralarını sunan via della Frezza’daki atriyumda da görülen Antonio Barrera’nın freskleriyle dengeleniyor. Güney cephesi, Ferruccio Ferrazzi’nin Roma’nın kuruluş mitini kendi yorumuyla tasvir ettiği 70 metrekarelik bir mozaikle süslenmiştir.

Binanın cephesindeki görkemli bir çeşmenin tepesindeki yazıtta “İmparator Augustus’un ruhu burada uçuyor” yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu