Haber

Candan Yüceer, Malatya Doğanşehir Deprem Bölgesinde: “Çadır var, duş yok, tuvalet yok; tuvalet var, su yok”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malatya’nın Doğanşehir İlçesine bağlı Topraktepe Mahallesi’ni ziyaret etti. Yüceer, depremde ağır hasar gören Topraktepe’de, “Depremin 16’ncı gününde de ciddi sıkıntılar devam ediyor. Çadır kuruldu ama çadır var, duş yok, tuvalet yok. , su yok.”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Topraktepe Mahallesi’ni ziyaret etti. Depremde ağır hasar gören mahallede incelemelerde bulunan Dr. Yücer, şunları söyledi:

“Malatya Doğanşehir depremden en çok etkilenen bölgelerden biri. Erkenek, Topraktepe başta olmak üzere çok sayıda bina yıkıldı. Topraktepe’de 11 kişi hayatını kaybetti. Maalesef ikisi yanarak öldü. Her yerde olduğu gibi arama kurtarma enkaz çalışmaları geç başladı”Çadır kentleri gezdik. 18 çadır kurulmuş ama çadır var, duş yok, tuvalet yok, tuvalet yok, su yok. Depremin 16. gününde önemli düşünceler sürüyor.

“NAKLİYE, ISITMA, GIDA, HİJYEN SORUNU HALA DEVAM ETMEKTEDİR”

Topraktepe’de bütün mahalleyi gezdik, çabuk yıkılmayan mesken kalmadı. Yıkılmayan evler de ağır hasar gördü. Yardım bekliyorlar, duş istiyorlar. Ayaklarında ayakkabı yok, evlerine girmeye korkuyorlar. Bu mahallede enkaz sayısının fazla olması nedeniyle barınma, ısınma, beslenme ve hijyen sorunu halen devam etmektedir. Yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Ama her şeyden önce öğrenmemiz ve önlem almamız gerekiyor. Bunu her zaman söylüyoruz. Bu enkazı kaldırmak kolay değil, binalar bu hale gelmemeli. Bizim için barınabileceğimiz, inançla yaşayabileceğimiz yaşam alanları olmalı. Bunun için de aslına bakarsanız en değerli şey ders almak ve önlem almaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu