Haber

CHP İzmir adayı Tugay: Kazandık

İZMİR- CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İl Seçim Koordinasyon Merkezi7nde açıklama yaptı. Büyükşehiri kazandıklarını söyleyen Tugay, şunları kaydetti;

“Değerli basın mensuplarımız, İzmirliler, tüm değerli yurttaşlarımız bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Hiçbir zaman unutamayacağımız bir seçim galibiyetini yaşadığımız bir gün olarak hatırlanacak. Açılan sandıkların yüzde 40’ından fazlasının gösterdiği sonuç yüzde 50 civarı oyla büyükşehiri kazandığımızdır. AK Partinin adayı ile 14 puan farkla bu galibiyeti kazandığımız kesin görünüyor. Bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bu dönem boyunca örgütümüzle beraber İzmir’i korumak için, haklılığımızı anlatmak için yoğun çalıştık. Dört bir köşesinde 10 binlerce CHP’li emek harcadı. Her birinin hakkı ödenmez diye düşünüyorum. CHP son kurultaydan sonra yeni ruh, yeni mücadele azmiyle bu seçimde Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu. Türkiye’de halkımızın beklediği yeni siyaseti karşılayan yepyeni bir CHP kadrosu var” dedi.

Aldıkları sonucun yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu düşündüğünü söyleyen Tugay, bazı ilçelerde oy oranlarının diğer partilere yakın olmasına rağmen bir önceki seçime göre çok daha fazla ilçenin CHP’nin yönetiminde olacağını ifade etti. Tugay, Seçim haritalarında görüldüğü üzere Ege Bölgesi’nin tamamının de CHP yönetimine girdiğini belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda zafer için balkon konuşması yapmak üzere yapılan hazırlıkların hatırlatılması üzerine Tugay esprili yanıt vererek “İzmir’in balkonları güzeldir. Biz balkonlarda çay içeriz. Onlara da çay içmelerini öneririm” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu