Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kosova’ya en çok ihracat yapan ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Alban Kurti’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti.

Baş başa görüşmenin ardından iki cumhurbaşkanı basın mensuplarının huzuruna çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Kosova ile ticari bağlar ve FETÖ’ye yönelik yürütülen mücadeleye ilişkin değerli açıklamalarda bulundu.

“Kosova’yı desteklemeye devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den sonra Kosova’yı tanıyan ikinci ülke olduğunu belirterek, Kosova’ya desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

“Değerli arkadaşımdan FETÖ’ye karşı bir gayret istedim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kosova Başbakanı Alban Kurti ile yaptığı basın toplantısından açıklamalar şöyle:

Türkiye, Amerika’dan sonra Kosova’yı tanıyan ikinci ülke oldu. Kosova’yı desteklemeye devam edeceğiz. Sel felaketinin yaralarını sarmak için gerekli desteği vermeye hazırız.

Ama şu anda ne yazık ki beklenen sayıya ulaşamadık. 117 sayısına ulaşıldı ama çok çalışarak gol sayısına ulaşacağız. Kosova’nın bağımsızlığının yıldönümünü şimdiden kutluyorum.

NATO ve Avrupa Birliği üyelik çabalarını destekliyoruz. Birlikte neler yapabileceğimizi tartıştık. Sevgili arkadaşımdan FETÖ’ye karşı biraz çaba istedim.

“Kosova’ya en çok ihracat yapan ülkeyiz”

Serbest ticaret anlaşması ile ticaret hacmimizde olumlu bir ivme kazandık. 610 milyon avro olan dış ticaret hacmini çok farklı bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Kosova’ya en çok ihracat yapan ülkeyiz. İhracatımızı 1 milyar avroya çıkarmamız gerekiyor.

Kosova’nın gelişimine her alanda yaptığı katkıları memnuniyetle takip ediyor ve takdir ediyorum. Kosova’nın tüm komşularıyla barış içinde olmasına büyük önem veriyoruz. Kosova ile Sırbistan arasındaki olayı destekliyoruz.

Kardeşlik hukukumuzun devamı için adımlar atmaya devam edeceğiz. Kosova halkına selamlarımı gönderiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu