Haber

Depremzedeler trenle tahliye edildi; ‘Bizim için küçük bir kıyamet günüydü’

Depremzedeler trenle tahliye edildi; ‘Bizim için küçük bir kıyamet günüydü’

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Malatyalı 546 depremzede trenle Ankara’ya tahliye edildi. Malatyalı depremzedelerden Mehmet Ayvalı, “1.5 dakika olduğu söylenen deprem bana 5 dakika gibi geldi. Bize küçük bir kıyamet günü gibi geldi” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin farklı illere tahliyesi sürüyor. Bölgeden toplam 92 bin 697 afetzede kara, deniz, hava ve demiryolu ile farklı illere tahliye edildi. Malatya’dan 546 depremzede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryollarına ait ‘52013 Güney Ekspresi’ ile Ankara’ya getirildi. Depremzedeler bölgedeki yurt ve otellere yerleştirildi.

‘Öleceğimizi düşündük’

Depremzedelerden Mehtap Ayvalı, depremde yaşadıklarını anlatarak, “Büyük bir korku, endişe, hüzün bir arada. Çok yıpratıcı bir şeydi. O an öleceğiz sandık, yer yarıldı ve İçeri girelim dedik.Deprem olduğu sırada çocuğum uyuyordu kaptım kaptım ‘tuzağı kaptım’.Olayları ben yaptım. 1.5 dakika olduğu söylenen deprem bana 5 dakika gibi geldi. Bizim için küçük bir kıyamet gibiydi. Allah kimseye göstermesin.”

Depremzedelerden Yunus Nazari, “Deprem anında korktum. Evimiz ilk depremde sarsıldı, ikinci depremde yıkıldı. Ankara’da bizi yeterince ağırladılar, çok teşekkürler. . Evsizlik kötü bir şey, sıkıntı içindeyiz. Üzgünüz. Depremde hayatını kaybedenlere mekanları cennet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” “Yapabileceğimiz bir şey yok. Devletimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatyalı depremzedelerden Berat Ulutaş (6), “Depremde korktum, evimiz yıkıldı. Soğukta yattık, üşüdük. Herkese geçmiş olsun, istemiyorum” dedi. tekrar deprem yaşamak. seni seviyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu