Ekonomi

E-ticarette uzmanlık eğitimi başlıyor

ANKARA (İGFA) – TOBB ahenginde; Trendyol, Yemeksepeti, Amazon Türkiye, Ideasoft, Ticimax, Hipotenüs, Askon Tasarım Merkezi ve TOBB ETÜ SEM işbirliği ve katkılarıyla 1 yılda toplam 500 kişiye e-ticaret eğitimi verilecek. Proje Temmuz ayında başlayacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, e-ticaret alanında nitelikli insan gücünü artırmak ve KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine katkı sağlamak için uzmanlık eğitimleri başlıyor. TOBB uyumunda; Amazon Türkiye, Trendyol, Yemeksepeti, Askon Tasarım Merkezi, Hipotenüs, Ideasoft, Ticimax ve TOBB ETÜ SEM iş birliği ve katkılarıyla verilecek e-ticarette uzmanlık eğitimleri 17 Temmuz’da online platformda başlayacak.

Proje ile 1 yıl içerisinde toplam 500 kişiye e-ticaret eğitimi verilmesi hedefleniyor. Bir eğitim setinde en az 40 kişi olacaktır. 52 saatlik online eğitimin 34 saati TOBB ETÜ Daima Eğitim Merkezi (SEM) eğitmenleri tarafından verilecek, geri kalanı ise bölümde profesyonel görev üstlenen uzman özel sektör temsilcileri tarafından verilecek.

E-Ticaret Uzmanlık Eğitimi projesi, e-ticaret departmanındaki nitelikli insan kaynağını artırarak KOBİ’lerin dijitalleşerek e-ticarete başlamalarını sağlayacaktır. Proje aynı zamanda bireylerin veya işletmelerin satış kabiliyetini ve hacmini artırmaya da destek olacaktır.

TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi’ne ait olan proje, akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından verilecek derslerle katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler vermeyi amaçlıyor. Ayrıca eğitimler hem e-ticaret alanında yeni bir iş kurmak isteyenler için hem de mevcut e-ticaret şirketlerinin istihdam ihtiyaçlarını karşılamak için değerli bir kapasite geliştirme kaynağı sunuyor. Proje sonunda yapılacak değerlendirmeye göre başarılı olan katılımcılara TOBB ETÜ SEM’den sertifika verilecek.

E-Ticaret Uzmanlık Eğitim Projesi kapsamında 6 Şubat’ta meydana gelen ve tüm ülkeyi etkisi altına alan depremden etkilenenlere ücretsiz eğitim verilecek. E-ticarette uzmanlaşmak isteyen depremzedelere TOBB ETÜ SEM tarafından belirlenen kontenjan dahilinde dersliklerde ücretsiz eğitim verilecek. İştirakçiler internet üzerinden https://www.sem.etu.edu.tr/egitim/e-ticarette-uzmanlik-egitimi adresinden kayıt olabileceklerdir.

hayraboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu