Haber

Gazze, Ürdün, Lübnan ve Bahreyn’deki depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak

Türkiye ve Suriye’deki depremde hayatını kaybedenler için yarın Gazze Şeridi, Ürdün, Lübnan ve Bahreyn’de gıyabi cenaze namazı kılınacak.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şahsında Türkiye devletine ve Türk milletine taziyelerde bulunuldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı için.

Açıklamada, Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için yarın gıyabi cenaze namazının kılınacağı bildirildi.

Açıklamada, “Türkiye ve Suriye’nin her türlü felaketten korunması” için camilerde namaz kılınacağı belirtilirken, “Zor durumda kalanların imdadına koşma” konusunun da gündeme geldiği belirtildi. Cuma hutbelerinde deprem felaketi nedeniyle Türkiye ve Suriye’de Müslümanlar kardeş ve tek vücut olduğu için Türkiye ve Suriye’de” vurgusu yapılacak.

Türkiye’nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet İstek Demirer’in katılımıyla yarın işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da gıyabi cenaze namazının kılınması bekleniyor.

Ürdün Vakıflar Bakanı Muhammed el-Halayiye, genelge yayınlayarak, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin cenaze namazlarının yarın Cuma namazından sonra tüm camilerde gıyabi kılınmasına karar verildiğini duyurdu. ülke.

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki Sünnilerin dini otoritesi Fetva Konseyi olarak Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için üzüntülerini dile getirdi. Türkiye ve Suriye ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Deryan, depremlerde hayatını kaybedenler için yarın Cuma namazının ardından Lübnan’da Fetva Kurulu’na bağlı camilerde gıyabi cenaze namazı kılmaya davet etti.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’nın haberine göre, Kral Hamed bin İsa Al Khalifa’nın talimatı doğrultusunda Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için yarın ülkedeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacak. .

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed, dost ve kardeş ülkeler Türkiye ve Suriye’de depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için yarın ülke genelindeki camilerde gıyabi cenaze namazlarının kılınmasını emretti.

haber-cildir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu