Ekonomi

Gram altına ve kura ’28 Mayıs’ uyarısı

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi yatırımcıları yüksek fiyatlardan almamaları konusunda uyardı. Haber Global’den Gizem Bilen’e konuşan Memiş, “Altın serbest piyasada 1375 lira. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz.Orada da bazı geri çekilmeler var.Dolar-TL kurundaki geri çekilme ile gramın gram altında düşüşlere neden oldu.148 lira değer kaybetti.gram altın, kısa vadede güçlü değer kaybı Ancak 1350 liranın altında bir değer kaybı beklemiyorum” dedi.

“1350 altı rakamlar biraz zor”

Memiş, “1350 lirayı hesaba katmak lazım. Yaz aylarında artış tahminimi sürdürüyorum. Yaz aylarında da dolar kurunda artış öngörüyorum” dedi.

“Aslında temel tıpta vatandaşlar kuyumcularda kuyruk oluşturdu. 1510 liradan gram altın aldılar, yanlış ataklar yaptılar, bir daha bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor. Bir manipülasyon piyasası doğuyor. Piyasalar da biraz daha altında kontrol.seçim sürecinde dikkatli olunmalı.hem dolar hem de gram altın tarafı bugünün trendleri kalıcı.1350-1380 bu ortalarda gezinmeye devam ediyor.1350’nin altındaki rakamlar biraz zor, bunlar alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

“Altın çok pahalı bir meta haline geldi, altın bir lüks haline geldi”

Bu yıl için tahminlerimiz gerçekleşti. Seçim öncesi Kapalıçarşı’da 1516 lira görüldü. Yaz aylarında tekrar 1450’nin ön plana çıkacağını, ardından 1550’nin geleceğini tahmin ediyorum. Altını olanın biraz daha beklemesi gerekiyor. Alım yapacakların seçime kadar olan süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor. Halk şimdiden hazırlıklarını yaptı. Satın alma geçen ay tamamlandı. Düğün takılarında yoğun satış dönemine giriliyor. Altın çok değerli bir meta haline geldi, altın bir lüks haline geldi. Nakit giymeyi tercih ediyorlar.”

guneysu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu