Haber

Kovid-19 tedbirlerini gevşeten Çin, “mobil seyahat kartı” uygulamasını kaldırıyor

Çin, Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin yeni bir işareti olarak yurt içi seyahat için zorunlu olan “mobil seyahat kartı” uygulamasını kaldıracağını duyurdu.

Uygulamanın resmi WeChat hesabından yapılan açıklamada, yeni Kovid-19 düzenlemeleri uyarınca taşınabilir seyahat kartının yarından itibaren çevrimdışı olacağı belirtildi.

Yurt içi seyahatlerde gösterilmesi zorunlu olan taşınabilir seyahat kartında daha önce son 7 ila 14 günlük seyahat geçmişi ve olayın görüldüğü “yüksek riskli” ve “orta riskli” bölgelerde olup olmadığı bilgisi yer alıyordu.

29 Şubat 2020 tarihinde ilk kez hizmete giren uygulama, salgının ilk aylarından itibaren Çin’de seyahatin değişmez bir unsuru haline geldi.

Mobil seyahat kartında risk uyarısının bulunması vatandaşların seyahatlerinin engellenmesine ve yaşadıkları şehre geri dönememelerine neden oldu.

Devlet Kurulu’na bağlı Ortak Salgın Savunma ve Kontrol Sistemi, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasında benimsenecek yeni yaklaşımı 7 Aralık’ta açıkladı.

Yeni uygulamada geniş çaplı kapatma, merkezi karantina, seyahat yasakları gibi kısıtlamalardan vazgeçileceği bildirildi.

Yeni yaklaşım, Çin’in “sıfır vaka” olarak adlandırılan katı salgın kontrol önlemlerini değiştireceğinin en güçlü işaretiydi.

Karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler bölümündeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş çaplı tedbirler, olağan gidişata müdahalenin yanı sıra ekonomik maliyetler açısından da tartışmalara yol açtı. hayatın.

Çoğu ülke virüsle makul bir uyum içinde yaşama ve hayat akışını ve ekonomik faaliyetleri aksatacak kontrol tedbirlerinden kaçınma stratejilerini benimserken, Çin’de salgının başlangıcından bu yana uygulanan kısıtlayıcı tedbirler devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu