Haber

Meral Akşener: İYİ Parti’ye yönelik eleştiriler bizi ilgilendirmiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP 38. Olağan Kurultayı ile ilgili olarak, “Hançer edebiyatı, İYİ Parti eleştirileri havada uçuşuyordu ve tüm bunlar seyirciler tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı. Bizim için hiçbir şey değişmedi. Biz acemiyiz. Değişimin şampiyonları daha bugün var.” “Biz onlara tam 8 ay önce kullanabilecekleri cümleleri vermiştik. Dolayısıyla o gün üzerimize duvar örenlerin bugün bize anlatacakları bundan sonra bizi ilgilendirmeyecektir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Küme toplantısında konuştu. Konuşmasına 10 Kasım’ı hatırlatarak başlayan Akşener, “2 gün sonra 10 Kasım. Bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze vedamızın 85’inci yılındayız. Mustafa Kemal bir umuttur. Susuz yüreklerin baharı” Terk edilmiş milletin, çaresiz ülkenin lideri. Geçtiğimiz hafta Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın mutluluğuyla aynı duyguda bir araya geldik. 10 Kasım’da da tek yürek olacağız, aynı empatiyi paylaşacağız. Büyük Türk milleti, Anıtkabir önündeki kuyruklarda saygıyla dimdik duracak, aynı vefayı hissedeceğiz. “Çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin aynı hasreti hissedeceğiz. Saatler 9’u 5’i gösterdiğinde içimizi acıtan aynı büyük üzüntüyle dolacağız” dedi.

“Netanyahu her parlamentoda savaş suçlusu ilan edilmeli”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değinen Akşener, “Katil Netanyahu’nun Gazze’de yaptığı zulümden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri bile ‘Dehşete düştük’ demekle yetiniyor. İnsan hakları ve savaş hukuku varken, evler, okullar, camiler, hastaneler bombalanırken, kadınlar, çocuklar ve masum siviller katledilirken, dünyanın gösterdiği bu ilgisizlik tarih kitaplarında bir utanç olarak anılacaktır. Netanyahu’nun parlamentoda savaş suçlusu ilan edilmesi gerekiyor. “Ülkelerinde terör saldırısı olduğunda dünyayı alarma geçiren Batılı ülkelerin, 21. yüzyılın en büyük katliamına sessiz kalması da bunun kanıtıdır.” 21’inci yüzyılda bile Haçlı zihniyetinden çıkamıyorlar” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığımız için sesini çıkaranlar, Özel’in en büyük taraftarı oldu.”

CHP 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin konuşan Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizi 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirme çabamızı boşa çıkarmakla suçlayanlar, ihanetle suçlayanlar, parti içi planlarını Türkiye’nin geleceğinin önüne koyanlar, hafta sonunun prestijiyle değişimin havarisi olmuşlardır. Hafta sonu Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığımız için bize anlatmaktan geri durmayan “Şu an itibariyle yeni genel başkan Sayın Özgür Özel’in en büyük hayranı oldular. Kısacası kral öldü ama 2023’e damgasını vuran o tuhaf anlayış ve o anlayışın sahipleri hâlâ sağlam.”

“Hançer edebiyatı ve GÜZEL Parti eleştirileri havada uçuştu”

CHP kurultayında “Türk sağına” çok fazla hakaret edildiğini belirten Akşener, “Hararetli konuşmalar ve derin yorumlar yapıldı, her türlü erdem solda, her türlü ahlaksızlık sağda görüldü. Hançer edebiyatı, eleştiriler UYG Partisi havada uçuyordu ve tüm bunlar seyirciler tarafından coşkuyla karşılandı.” alkışlandı. Bizim için hiçbir şey değişmedi. Biz, değişimin yeni şampiyonları, onların ancak bugün söyleyebildiği cümleleri onlara kurmuştuk. Üstelik bunları kendimizi ve partimizi düşünerek değil, Türk milletinin kaderini değiştirmek için kurduk. Dolayısıyla o gün üzerimize duvar örenlerin bugün söyledikleri: “Bundan sonra bu bizi ilgilendirmez” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu