Ekonomi

Pamuk ve Tekstil Sektörü İzmir’de Buluşacak

10 yıldır pamuk üretiminde sürdürülebilirlik için çalışmalar yapan Doğru Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), tüm departman paydaşlarını İzmir’de bir araya getiriyor. “İyi Pamuk” üretimi ile ilgili sektörün farklı bileşenlerinin bir araya geleceği Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Toplantısı, 30 Ocak’ta İzmir Ekonomi Kongre Binası’nda gerçekleşecek.
İlki Mayıs 2022’de gerçekleştirilen Sürdürülebilir Pamuk Tedarik Zinciri Toplantısı’nın ikincisinde, pamuk üreticilerinden tekstil sanayicilerine kadar bu alandaki pek çok paydaş “İyi Pamuk” olarak adlandırılan “İyi Pamuk” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Better Cotton” tüm dünyada bir standart tanımlıyor. 30 Ocak’ta 13-17.30 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında saha ve tedarik zinciriyle ilgili iki panel daha düzenlenecek.

Saha Panelinde Söke’den pamuk çiftçisi Mehmet Alper Kırtı, Diyarbakır’dan pamuk çiftçisi Mehmet Tunç, Söktaş/Agrita Tarım İşletmesi Tarım Teknisyeni İrfan Uysal, Frankfurt Maliye ve Yönetim Okulu Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz “İyi Pamuk” üretimini anlattı. konuşacaklar. Tedarik Zinciri Panelinde, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Lideri Ramazan Kaya, Koton Sürdürülebilirlik Kalite ve Tedarik Raporlama Müdürü Gülşah Belligen, Epic Pamuk Müdürü Leon Piçon ve Diyarbakır’dan Göksu Dokuma Çırçır Fabrikası Müdürü Nurullah Yeşil, “İyi Pamuk”un rolünü anlattı. “Tedarik zincirinde, dünyadaki ve Türkiye’deki değeri ve sürdürülebilir pamuk tedarik zincirindeki trendler hakkında konuşmalar yapılacak.
Panele Tarım Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatları, farklı illerden katılacak dokuma ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, dokuma sanayicileri, borsalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı bekleniyor. alanda çalışan kuruluşlar.
 

Ücretsiz Katılım

IPUD Lideri Fuat Tanman, “İyi Pamuk, İyi Gelecek” sloganıyla düzenlenen Toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi: “Sürdürülebilirlik sadece bugünümüzün değil, geleceğimizin de teminatıdır. İyi Pamuk Uygulamaları Derneği olarak bu yıl da bu yolda ilerliyoruz. Pamuk üretiminde yer alan tüm tarafların ortak fayda yaratması hedefiyle 10 yıldır çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. “Türkiye’de Sürdürülebilir Pamuk Değer Zincirlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen toplantımıza sektörel katılım ve destek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ve IPUD ortaklığında düzenlediği toplantı çok değerli. Çiftçiden çırçır işletmecilerine, tekstil sanayicisinden akademisyenlere kadar tüm paydaşlarımızı bu toplantıya davet ediyoruz. “Ücretsiz etkinliğimize web sayfamızdan kayıt olabilirsiniz.” Web sitesi” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-delice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu