Haber

Rize’de CHP afişleri indirildi, AK Parti afişleri asıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin düzenleyeceği mitinge katılmak üzere 3 Mayıs’ta memleketi Rize’ye gelecek. CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Diler, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde CHP’nin Rize merkeze astığı tüm afişlerin kaldırılarak AKP afişlerinin asıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. ANKA’nın haberine göreTopaloğlu, AKP afişlerinin asıldığı sırada trafik polislerinin Rize-Gürcistan karayolunu trafiğe kapattığını belirtti.

Necati Topaloğlu konu hakkında şunları söyledi:

“Seçim sürecinde yaptığımız çalışmalarda pankartlarımızı astık, pankartlarımız astığımız yerlerden kaldırıldı ve AKP’nin pankartları asıldı. Polis ekipleri tarafından yollar kesiliyor, ‘kaza var’ yazılı tabelalar asılıyor, ana yol kesilerek afişler asılıyor. Bunun politik olarak etik olmadığını düşünüyoruz. Bu konunun bir an önce düzeltilmesini ve afiş astığımız yerlerde diğer partilerin afişleri korunduğu gibi bizim afişlerimizin de korunmasını talep ediyoruz.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize’ye geldiğinde bire bir olaylar yaşandı. Demek ki birileri Rize’de AKP’den başka partilerin siyaset yapmasını istemiyor. Devletin, kamu kurumlarının, belediyenin, polisin tüm imkanlarını seferber ettiklerini ya baskı ya da bir şekilde kendilerine destek olmaya mecbur ettiklerini düşünüyoruz.”

DİLER: “AKP DEVLET GÜCÜNÜ KULLANIYOR”

CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Diler, şunları söyledi:

“Aslında bugün bunlarla karşılaşmıyoruz, geçen seçimlerde de aynı şeyleri yaşadık, pankartların, bayrakların kaldırılması gibi. Viyadüğün üzerine afiş astık, ertesi gün afişimiz kaldırıldı ve AKP’nin afişleri asıldı. Siyasi ahlak kurallarının dışında bir olaydır. AKP’nin bazı şeyleri ele geçirmek için devlet gücünü kullanmasına üzüldük. Ancak 14 Mayıs’tan itibaren tüm Türkiye’de barış, huzur ve saygı olacaktır. Bütün siyasi partiler nezdinde saygı olacak ve bunu Türkiye’ye benimseteceğiz. İktidar partisi devlerin imkanlarını kullanarak bazı şeyleri başaramayacak. Aslında olmamalı. Bunun önüne geçeceğiz. Hiçbir şekilde pankart kesilmedi, afişler indirildi, emek hırsızlığıdır.

Arkadaşlarımız tarlalara afiş asarken, devletin de yardımıyla afişlerin asılması vahim bir durum. AKP’nin kervanı 12 aydır Memişağa Parkı’nda dururken arkadaşlarımızla stant açmaya gittiğimizde başımıza beş altı polis göndererek stantları kaldırmak istediler. Bu, devlet gücünün hükümetin elinde kullanılmasıdır. Kimsenin kimseye karışmadığı, tüm siyasi partilerin birbirine saygı duyduğu sakin bir ortamda bir ortam yaratmaya çalışıyoruz ve bu ortamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İktidardakilerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu