Haber

Yenişehir Belediyesi geleceğin bilim insanlarını bir araya getirdi

Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve 12 ilden lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı LEGO turnuvası sona erdi. Bilim kahramanları yaratıcı tasarımları ve özgün projeleriyle Yenişehir’de yarıştı. Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen turnuvada takımlar, LEGO’nun eğlenceli dünyasında inovasyon ve problem çözme becerilerini sergiledi. Çocuklara seslenen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın.” söz konusu.

FIRST LEGO League Challenge MASTERPIECE 20. Dönem Mersin Yerel Turnuvaları Yenişehir’de gerçekleştirildi. Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde düzenlenen turnuvaya, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kilis, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa ve Mersin’den öğrenciler projeleri ile katıldı. Çocuk ve gençlerin 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada, kazanan gruplara kupa ve madalyalar verildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de turnuvada çocuklarla buluşarak projelerini inceledi.

Robot yarışları büyüledi

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvada her takım kendi robotlarıyla yarışarak kendi performanslarını sergilediler ve dönemin görev modellerini programladılar. Robot maçları izleyenleri büyüledi. Ekipler dönem boyunca geliştirdikleri projeleri sunarak uzmanlarla bir araya geldi ve bir bilim insanı gibi çalışmalar yürüttü. Belirledikleri sorunu, yenilikçi çözümlerini, bilgi kaynaklarını, soruna ilişkin analizlerini, mevcut çözümleri nasıl analiz ettiklerini, fikirlerini yenilikçi kılan özellikleri, çözümün uygulanmasına ilişkin plan ve analizlerini heyetle paylaştı. proje. Turnuvada; Şampiyonluk Ödülü, Robot Performans Ödülü, Robot Tasarım Ödülü, Yenilikçi Proje Ödülü ve Eşitlik Ödülü verildi.

“Atatürk’ün izinden ve bilimin rehberliğinden ayrılmayın.”

Ödül töreninde konuşarak ve çocuklara hitap ederek, “Atatürk’in ayak izlerini ve bilimin rehberliğini bırakmayın.” Dedi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte bu turnuvaların ikincisini düzenledik. Çok sayıda gönüllümüz var. Çocuklarımız ilgi gösteriyor ve her biri çok başarılı. Çok mutluyuz, bilimi hayatın her alanına yansıtmak gerekiyor. Atatürk’ün izinden ve bilimin rehberliğinden ayrılmayın. Çok güzel bir dünya yaratacaksınız. Geleceği bilim ve sevgi kurtaracaktır. Her zaman yanınızda olacağız.” Şu şekilde konuştu:

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habermerzifon.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu