Ekonomi

BUSMEK’ten istihdam garantili yeni kurslar

BURSA (İGFA) –Bursa’da verdiği hizmetlerle bir devlet üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak yaşam boyu öğrenme ideolojisiyle toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başladığı BUSMEK, bugün 13 ilçede 25 farklı yerde 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. .

Geçtiğimiz yıl sanat ve mesleki eğitimlerden toplam 23 bin 837 kişi ücretsiz yararlandı. Ayrıca BUSMEK, istihdam garantili kurslarla da bireyleri iş hayatına kazandırıyor. BUSMEK, bu yıl Mart ayında Bursa Eczacılar Odası iş birliğiyle düzenlediği eczacı asistanlığı kursunun ardından, artık Bursa İş ve Meslek Kurumu (BİKO) ve Güney Marmara Turistik iş birliğiyle iş garantili ön büro çalışanları, servis çalışanları ve servis çalışanlarına hizmet veriyor. Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB). İşçi ve temizlik görevlisi kursları düzenlenmektedir. Yenikaraman Mesleki Eğitim Merkezi’nde otelcilik departmanında ihtiyaç duyulan ön büro çalışanları, servis çalışanları ve housekeeping çalışanlarına yönelik iş garantili eğitimler verilecek.

Hafta içi 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek eğitimin teorik kısmı Yenikaraman Mesleki Eğitim Merkezi’nde, pratik eğitim ise anlaşmalı otellerde gerçekleştirilecek. Ayrıca başvuru yapacak adayların biko.bursa.bel.tr adresinden kayıt olup CV oluşturmaları gerekmektedir.

DERS PROGRAMI

Oda temizliği personeli : Eğitim süresi 7 gündür. Eğitimler 2 gün kurs merkezinde, 5 gün ise anlaşmalı Gönlüferah Otel ve Marigold Otel’de verilecektir.

Servis Çalışanı: Eğitim süresi 17 gündür. Eğitimler 3 gün kurs merkezinde, 14 gün ise anlaşmalı olunan Almira Otel’de verilecektir. Başvuru sahibinin başlangıç ​​seviyesinde bir yabancı dil bilmesi gerekmektedir.

Ön Büro Personeli : Eğitim süresi 9 gündür. Eğitimler 4 gün kurs merkezinde, 5 gün ise anlaşmalı Gönlüferah, Marigold, Ramada Çekirge ve Mövenpick Otellerinde verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu