Haber

Depremde yıkılan mahalle drone ile havadan görüntülendi

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesindeki depremde ağır hasar gören Kümbet Mahallesi drone ile havadan görüntülendi. Enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı mahallede çok sayıda binanın çöktüğü görüldü.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan’da çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalan çok sayıda kişi de hayatını kaybetti. İlçede en çok hasar gören noktalardan biri olan Kümbet Mahallesi, drone kamera ile havadan görüntülendi. Görüntülerde mahallede çok sayıda binanın yıkıldığı görüldü. Depremin 12. gününde ilçede kurtarma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Aranan enkazda çalışma tamamlandıktan sonra sprey boya ile ‘Boş’, ağır hasarlı binalar için ‘Hasarlı’ yazılarak uyarı yapılıyor.

Enkaz kaldırma faaliyetleri devam ediyor” dedi. İş makineleri ile kamyonlara doldurulan enkaz, dini alanlara götürülerek boşaltılıyor.

Öte yandan Elbistan Kaymakamlığı tarafından ilçedeki son gelişmelere ilişkin sosyal medyadan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizin muhtelif yerlerinde 2 bin 657 çadır kurulmuş olup, an itibariyle Bu çadırların 1.877’sinde 7 bin 168 vatandaş var.İlçemizde 342 enkazda arama yapılıp tamamlandı.“Kurtarma çalışmalarında bin 812 vatandaş sağ olarak kurtarıldı. İlçemizde ikamet eden 17 bin 703 vatandaşımız depremin ardından jandarma ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz tarafından İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kayseri ve İzmir’e tahliye edildi.”

cide-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu