Ekonomi

Fidye yazılımı saldırısı, Çin ICBC’deki ABD Hazine işlemlerini aksattı

Hazine Bakanlığı’na göre, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’na (ICBC) yapılan fidye yazılımı saldırısı, ABD Hazine piyasasındaki operasyonları aksattı. Bugün gerçekleşen siber saldırı, diğer piyasa katılımcıları adına yürütülen süreçlerde aksamalara neden oldu.

Fidye yazılımı saldırıları, bilgisayar korsanlarının bir kuruluşun sistemlerini şifrelemesini ve bunların kilidini açmak için fidye talep etmesini içerir. Çin’in varlık bazında en büyük ticari kredi kuruluşu olan ICBC’ye düzenlenen saldırının faili henüz belirlenemedi.

ABD Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği (SIFMA), bugün erken saatlerde üyelerine ICBC’deki siber ihlal hakkında bilgi verdi. Saldırı, bankanın diğer piyasa oyuncuları için işlem yapmasını engelleyerek ABD Hazine piyasasını sekteye uğrattı.

Hazine Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: “Siber güvenlik sorununun farkındayız ve finans sektörünün önemli katılımcıları ve federal düzenleyicilerle düzenli temas halindeyiz. Durumu izlemeye devam ediyoruz.” Sözcü, Financial Times’ın bugün erken saatlerde yayınladığı bir rapor hakkındaki soruyu yanıtladı.

Fidye yazılımı saldırısı hakkında bilgisi olan kişilere göre Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın bu öğleden sonra hizmetlerini geri yüklemeye başladığı bildirildi. Saldırının fidye ödenene kadar bilgisayar sistemlerini felç ettiği biliniyor.

Bu yazının yazıldığı sırada ne SIFMA ne de ICBC, bildirilen olayla ilgili yorum yapacak durumda değildi. Bu, küresel finans kurumlarına yönelik artan siber saldırı tehdidinin ve bu tür olayların kritik finansal piyasaları bozma potansiyelinin altını çiziyor.

InvestingPro İçgörüleri

ICBC’ye yapılan son fidye yazılımı saldırısının ışığında, InvestingPro’nun birkaç değerli noktasına dikkat çekmekte yarar var. Mevcut krize rağmen ICBC’nin mali performans konusunda güçlü bir geçmişi var. InvestingPro bilgilerine göre ICBC’nin 2023 3. çeyrek itibarıyla piyasa fiyatı 215.555,71 milyon USD ve F/K oranı ise 12,56’dır. Bankanın efektif kârlılığı aynı dönem için %0,86 olup, bu da bankanın varlıklarını kazanç elde etmek için kullanmadaki verimliliğini göstermektedir.

InvestingPro Tips, ICBC’nin güçlü çıkarlarının yönetimin temettü ödemeye devam etmesine izin vermesi gerektiğini ve bankanın bu uygulamayı art arda 17 yıl boyunca sürdürdüğünü savunuyor. Bu, finansal istikrarın bir kanıtıdır. Ayrıca banka, süreci düşük fayda katsayısıyla görüyor ve bu da cazip bir yatırım fırsatı sunabiliyor.

Ancak InvestingPro’ya göre potansiyel yatırımcılar bankanın giderek artan oranda düşen gelirlerine dikkat etmeli. Bu, son siber saldırıyla birlikte bankanın ileriye dönük olarak zorluklar yaşamasına neden olabilir.

Daha ayrıntılı bilgi ve ipuçları için, bilinçli yatırım kararları vermenize yönelik güçlü bilgiler sunan InvestingPro platformunu keşfetmeyi düşünebilirsiniz.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-belen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu