Yaşam

Uğur Yücel… ‘EŞKIYA’DAN SONRA OYUNCULUĞU BIRAKTIM!’

11. Marka Haftası İstanbul’un ilk gününde etkinliğin onur konuğu Uğur Yücel, ‘Yıkımla Yeniden Yaratılış Arasındaki Sanatçı’ başlıklı oturumda ağırlandı. 66 yaşındaki oyuncu, Yekta Kopan’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“BANDIT’I İZLERKEN AĞLADIM”

Yücel, eski filmlerini izlemediğini ancak tesadüfen açık havada karşılaştığı Eşkıya’yı izlerken ilk kez ağladığını paylaştı. Sanatçı o dönem kendi oyunculuğunu beğenmediğini ve oyunculuğu bıraktığını belirtti.

“SANATÇILAR NORMAL İNSAN OLAMAZ”

Normal insanlar konformisttir, sanatçı değil. Doğaları ve yaratılışları gereği sıradan insanlar olamazlar; Kendilerinden beklendiği gibi uyum içinde varlıklarını gösteremezler.

“KONSERVATUVARI BIRAKMAYA GELİYORUM”

Konservatuvarda okurken Yıldız Kenter’e “Oyuncu olmak istemiyorum” dediğini itiraf eden usta oyuncu, “halkın önünde oynamak” arzusuyla konservatuardan ayrılmak üzereyken Haldun Taner’in bu duruma tepki gösterdiğini söyledi. onu şu sözlerle ikna etti: “Aristophanes’i oynamazsan, Shakespeare’i bilmezsen iyi bir kabare oyuncusu olamazsın.”

“HAYATIMDA HİÇ BİR BAŞLIK OLMADIM”

Oyuncu olmadığını cümlenin ortasında tekrarlayan Uğur Yücel, unvanları kabul etmediğini vurguladı: Hayatımda hiç unvan almadım. Üsküdar’da Mehtap Düğün Salonu’nda davul çalarak para kazanmaya başladım.

Müzisyen, tiyatrocu, sinemacı, yönetmen, senarist… Bana bunları diyenler var ama ben bunları kendime bir unvan olarak almıyorum. Bunu mütevazı olmak için söylemiyorum. Herkesin öyle harika unvanları var ki; Bunun gerekli olup olmadığını bilmiyorum.

“PARA ÇEVİRME ZAMANININ ÇOK ÖNÜNDE BİR İŞ OLDU”

Senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı eserlerde yönetmen oyunculuğunu ve oyuncu olarak kendi yönetmenliğini eleştirdiğini belirten Uğur Yücel, en iyi eserinin ‘Kuyruklar’ olduğunu söyledi. Cinse’ye en uygun eserdi diyemem ama zamanının çok ilerisinde bir eserdi.

Ünlü isim, Alacakaranlık dizisinde canlandırdığı komiser karakterini farklı bir yere konumlandırdığını söyledi.

“UMURSUZLUĞUNU ÇOK HİSSETTİM”

Sanatçı, yaslanacak bir oyuncu için yönetmen, bir çalışan için yaslanacak bir yönetici aradığını ancak bulamadığını, kendi projelerinde bu duruma çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu: Bu çabanın sebebi ise “Çaresizliği çok hissettim.”

baklanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu