Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Meral Danış Beştaş’tan ilk paylaşım

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkan adayı Meral Danış Beştaş, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

Beştaş’ın Türkçe ve Kürtçe açıklaması şöyle:

“İstanbul Serhat’tır, İstanbul Çukurova’dır, İstanbul Trakya’dır, İstanbul Botan’dır, İstanbul Amed’dir, İstanbul Karadeniz’dir, İstanbul Ege’dir, İstanbul Anadolu’dur…

Merhaba İstanbul

İstanbul’u eşitliğin, hoşgörünün ve barışın merkezi yapacağız. Camilerimiz, Cemevilerimiz, Kiliselerimiz ve Sinagoglarımızla zenginleşeceğiz. Kadın iradesi, gençliğin coşkusu ve halkımızın gücüyle büyüyeceğiz. Teyzeyi, horonu ve zeybek’i hep birlikte kucaklayalım.

Hadi başlıyoruz, bizi bekle İstanbul!

Stenbol Trakya’ya, Stenball Serhad’a, Stenbol Çukurova’ya, Stenbol Botan’a, Stenball Amed’e, Stenball Behrareş’e, Stenball Behraspî’ye, Stenball Ege’ye, Stenball Anadolu’ya

Slav Stenball…

Emê Stenbol bikin navenda wekhevî, xweşbînî û aştî yê.. A mizgeft a cemxane a dêr û hawrayên xwe emê dewlemend bibin. Bir an, bir an, bir an, bir an, bir an… Heydê werin deyin! Bir hükümet, bir şeron, bir zeybekan ve hevdû hembêz bikini!..

Em destpêdikin, li benda me Stenbol!… “

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu