Haber

Kastamonu’da 3. Yayla Kış Şenliği Başladı

Kastamonu’nun Araba ilçesinde 3’üncü Yayla Kış Şenliği başladı.

Gölcük ve Fındıklı yaylalarının bulunduğu bölgede yakılan ateşle başlayan programda kampçılar, karavancılar, off-road grupları ve vatandaşların katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Off-road ve halk oyunları gösterilerinin de düzenlendiği festivalde, yarışlara katılanlar keyifli vakit geçirdi.

Programda Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yaptığı eskimo kulübeleri de vatandaşların ilgisini çekti.

Kastamonu Vali Yardımcısı Çetin Kılınç ise konuşmasında festivale katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Kastamonu’nun turizm potansiyelinin oldukça zengin olduğunu belirten Kılınç, “Baktığımızda Kastamonu kış, deniz, doğa ve tarih turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Şu anda bu potansiyeli değerlendirememiş durumda. Bu tür çabalar var.” Bu açıdan değerliler. Kış turizmi faaliyetini çok değerli buluyorum.” “Bunun gerçekleşmesinde başta belediyemiz olmak üzere emeği geçen kurum ve kişileri tebrik ediyorum.” söz konusu.

Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar da festivalin her geçen yıl gelişerek geliştiğini belirterek, “Belki ulusal ve uluslararası takip edilen keyifli bir festival olur. İlçemizi kalkındırmak için bu tür organizasyonlara ihtiyacımız var.” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, üniversitelerinin ormancılık ve doğa turizmi alanında uzmanlaşmış bir üniversite olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklere çok önem verdiklerini belirten Sökmen, “Bu etkinliğin ana paydaşlarından biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu artık bir klasik haline geldi.” dedi.

Araç Belediye Başkanı Satmış Sarıkaya, festivalin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivalin geleneksel hale geldiğini belirten Sarıkaya, “Bu etkinliği başarıyla tamamladıktan sonra gelecek yıl daha güçlü bir şekilde kutlayacağız.” söz konusu.

Festival, çeşitli etkinliklerin ardından yarın sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu