Ekonomi

Katar Enerji Bakanı, Çin ile Artan İşbirliğini Övdü

DOHA, 6 Kasım (Xinhua) — Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Sherida Al Kaabi, ülkenin enerji sektöründe Çin ile artan işbirliğine övgüde bulundu.

Katar Haber Ajansı’nın haberine göre, aynı zamanda Qatar Power Lideri ve CEO’su olan Bakan Saad bin Sherida Al Kaabi, 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı kapsamında düzenlenen Sinopec Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada bu gelişmenin altını çizdi. Pazar günü Şangay’daki fuar.

Al Kaabi ayrıca yakın zamanda imzalanan 27 yıllık sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satış ve satın alma anlaşması ile Northern Field South (NFS) genişleme projesi ortaklıklarına ilişkin işbirliği anlaşmasının önemini vurguladı.

Bakan, “2029 yılı itibarıyla tüm yeni LNG tedarikinin yaklaşık yüzde 40’ı Katar tarafından yapılacak. Dolayısıyla dünyanın en büyük LNG üreticisi ile dünyanın en büyük enerji tüketicisi arasında daha güçlü bir bağ kurulmasının, Katar’dan kaynaklanan doğal bir gelişme olduğuna inanıyoruz.” günümüzün güç haritasını şekillendiren gerçekler.” dedi.

Al Kaabi ayrıca Asya’nın, özellikle de Çin’in güçlü ekonomik büyümesinin artan küresel enerji talebindeki hayati rolünü vurguladı.

Katar dünyanın önde gelen LNG ihracatçılarından biridir. Sinopec’e göre, NFS genişleme projesiyle yılda 16 milyon ton üretim kapasiteli iki yeni LNG üretim hattı inşa edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu