Haber

Stanford Üniversitesi’nde Müslüman Bir Öğrenciye Saldırıda Bulunmak Nefret Suçu Olarak Soruşturuluyor

ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde kimliği belirsiz bir kişinin Arap asıllı Müslüman bir öğrenciye aracıyla çarpıp kaçtığı bildirildi ve olay “nefret suçu” olarak soruşturuldu.

The Herald’ın haberinde, Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi kampüsünde bir kişinin Arap kökenli Müslüman bir öğrenciye aracıyla çarparak olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Bölge polisinden yapılan açıklamada, saldırganın yerel saatle 14.00 sıralarında Müslüman öğrenciyle göz teması kurduğu, bu sırada hızlanarak aracını öğrencinin üzerine sürdüğü belirtildi.

Saldırganın olay yerinden kaçarken öğrenciye sözlü hakarette bulunduğu belirtildi.

Yetkililer, öğrencinin hafif yaralandığını ve failin henüz bulunamadığını belirterek, olayın “nefret suçu” kapsamında araştırıldığını belirtti.

Stanford Üniversitesi Rektörlüğü de söz konusu saldırıyı kınadı.

ABD’de Müslüman öğrencilere yönelik ayrımcılık 7 Ekim’den bu yana arttı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana ülke genelinde Müslüman öğrencilere yönelik nefret suçları ve ayrımcılık artıyor.

Stanford Üniversitesi’nin Filistinli Amerikalı ve Müslüman Öğrenci Topluluğu, üye öğrencilerinin kampüsteki güvenliğinden endişe duyduğunu belirtti.

Arap-Amerikan Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi (ADC), Kaliforniya eyaleti de dahil olmak üzere ABD’nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerin kampüslerde tehditlere maruz kaldığını bildirdi.

Komite Yöneticisi Abed Ayoub, öğrencilerin dini inançları nedeniyle okuldan atılma veya işten atılma riskiyle karşı karşıya olduklarını, sosyal medya platformlarının takip edildiğini ve şiddet tehditleri aldıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu