İş

MÜSİAD Arnavutluk Temsil Kurulu Toplantısı Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Arnavutluk Temsilciliği yönetim kurulu toplantısı Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ve MÜSİAD Arnavutluk Başkanı Muhammet İşler’in yanı sıra iş insanları ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Atay, konuşmasında Türkiye’nin her zaman MÜSİAD’ın arkasında olduğunu belirtti.

Atay, “MÜSİAD Arnavutluk, kardeş ve dost bir ülkede kurulduğu için avantajlı bir yapıdır. Çünkü dost ve kardeş bir ülkede faaliyet göstermek gerçekten çok daha kolaydır ve inanın bana, size daha iyi kullanma fırsatı verecektir. Arnavutluk’un bu potansiyelini Arnavut halkının yararına daha iyi kullanmaktır.” Avantaj sağlıyor.” dedi.

Arnavutluk’un limanları, kaynakları ve insan gücüyle büyük bir potansiyel sunduğunu belirten Atay, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın bir gereği olarak Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ticaret rakamlarının arttığını belirtti.

MÜSİAD Arnavutluk Başkanı İşler, iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliği potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmaları birleştirerek daha güçlü bağlar kurmayı hedeflediklerini belirtti.

MÜSİAD’ın 14 bin üyeli, 60 binden fazla işletmeyi temsil eden, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan bir sermaye platformu olduğunu kaydeden İşler, şöyle devam etti:

“İki ülke arasında güçlü bir iş birliği sadece ekonomik büyümeyi teşvik etmeyecek, aynı zamanda kültürel ve sosyal bağları da güçlendirecektir. Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostluğu daha da ileriye taşımak için birlikte çalışacağımıza olan inancımı vurgulamak isterim.”

MÜSİAD tanıtım görselinin gösterildiği toplantı kapsamında Türk ve Arnavut farklı işletmelerin de tanıtımı yapıldı.

onikisubat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu