Haber

İmamoğlu ile İYİ Partili Kavuncu nasıl rakip oldu? İşte “Yoldaş” olmaktan seçim yarışına giden süreç!

İyi parti Uzun süredir açıklanması beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Küme Toplantısı’nda parti lideri Meral Akşener’in konuşmasıyla Buğra Kavuncu olarak açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na rakip olan Kavuncu’nun yarışta nasıl bir söylem geliştireceği merak edilirken, Millet İttifakı içinde iki ismin izlediği siyaset bir kez daha hatırlandı.

2018-2022 yılları arasında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yapan Kavuncu, oyBu süreçte İmamoğlu’nu kazanmaya çalıştı ve son genel seçimlerde Millet İttifakı’nda çalıştı ve partisinin lideri oldu. OyKampanyasından Sorumlu Başkan’ın Başdanışmanlığını yaptı.

“BÖYLE BİR ŞİRKETİ BANA VERDİĞİ İÇİN AKŞENER’E TEŞEKKÜR EDERİM”

İmamoğlu, açıklamasında, “Arkadaş olmaktan gurur duyduğum, tanımaktan keyif aldığım, dünyaya ve ülkemize aynı pencereden bakabildiğim bir insanla tanışmanın gerçekten büyük mutluluğunu yaşadım. Büyük ölçüde farklı siyasi partilerde olmamıza rağmen, hatta DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener Hanım’a da teşekkür ediyorum.” “Bana böyle bir siyasi yoldaş verdikleri için onlara defalarca teşekkür ettim.” Şu ifadeleri kullandı:

İMAMAOĞLU’NUN İTTİFAK ÇALIŞMALARINA CEVAP VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim sürecinin ardından Millet İttifakı’nda soğuk rüzgarların esmesiyle birlikte İYİ Parti’nin “bağımsız yol” stratejisi öne çıktı, CHP kurultayındaki lider değişikliğinin ardından ittifak yeniden kurulamadı Özgür Özel döneminin başlamasıyla birlikte.

Seçim sonrası süreçte, yerel seçim aşamasının başlamasıyla birlikte İmamoğlu’nun UYGÜN Partisi ile ittifak arayışını gösteren açıklamalarına Akşener’in CHP’ye yönelik eleştirileri damga vururken, artık tek soru İYİ Parti’nin İstanbul için hangi ismi aday göstereceğiydi. .

“CHP’DEKİ DEĞİŞİKLİK BİZİ ETKİLEMEZ”

Kavuncu, CHP’deki “değişim” sürecine ilişkin ise, “CHP’nin yönetiminin değişmesi kararımızda bir değişikliğe neden olmayacak. 81 ilde aday gösterme kararımız devam ediyor.” Açıklamasında partisinin yerel seçimlere bağımsız devam edeceğini vurguladı.

“BİZ YANINIZDAYIZ BAŞKANIM”

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı almasının ardından, İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulunan ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı olan Kavuncu, Dönemin başkanı, “Yanınızdayız Başkanım” demişti. Mesajı verdi.

KAVUNCU’DAN İBB ADAYLIĞI SONRASI İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Grup Toplantısı’nda Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığını açıkladığı Buğra Kavuncu, ilk açıklamasında şunları söyledi: “Hayırlı olsun. Ülkemize hayırlı olsun, İstanbul’a hayırlı olsun, hayırlı olsun. İstanbul halkına hayırlı olsun. Ben İstanbul’a gideceğim, hazırlık çalışmalarımız olacak. Ondan sonra zaten İstanbul’la birlikteyiz.” “Seçmenlerimize hayallerimizi, projelerimizi, nasıl bir İstanbul istediğimizi ve beklediğimizi, İstanbul’u neden daha iyi yöneteceğimizi anlatacağız.” dedi.

Kavuncu, “Başkalarına sadakat bir kenara bırakılacak” dedi. Açıklamasının sorulması üzerine ise şöyle konuştu: “Mesaj kimseye değil. Burada tek vurgu şu: Biz seçimlere özgür ve bağımsız girmeye karar verdik. Bu karar doğrultusunda partimizin her üyesi üzerine düşeni yapacaktır. Böyle anlarda kurumlar için, partiniz için, ülkeniz için, “Devletinizin sorumluluğu size geldiğinde her Türk vatandaşı evet demekle yükümlüdür.” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

pursaklar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu