Yaşam

Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu ‘Yaşamak Ya da Ölmek’ Bahçelievler’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın merakla beklenen oyunlarından “Yaşamak Ya da Ölmek” Bahçelievler seyircisiyle buluşuyor.

Nick Whitbytarafından yazılmıştır, Yücel ErtenTercüme eden, Hüseyin Köroğluyöneten  “Yaşamak Ya Ölmek” 13 Şubat 2024 Salı günü saat 20.30’da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

İBB Şehir Tiyatrosu Turları  Devam ediyor

İBB Şehir Tiyatroları Şubat ayında farklı kültür merkezleri ve sahnelerde yeni oyunlarla turnelerine devam ediyor. Tur programı aşağıdaki gibidir:

Yaşamak mı Ölmek mi? – 13 Şubat Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi

Uçurtmanın Kuyruğu – 16, 17, 18 Şubat Eskişehir Opera Sahnesi

Güle Ağıt – 20 Şubat Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

 

İBB Şehir Tiyatroları, klasik ve çağdaş oyunlarını farklı illerin yanı sıra İstanbul’un birçok ilçesinde de seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

 

Yaşamak mı Ölmek mi?

Nazilerin Polonya’yı işgalinden hemen önce, Varşova Tiyatrosu’nda Hitler’e karşı bir oyunun genel provası yapılıyordu. Diplomatik skandal yaratma ihtimali nedeniyle oyun, son dakika haberi nedeniyle sansür kurulu tarafından yasaklanıyor. Daha önce oynadıkları Hamlet’i yeniden gündeme getirmeleri gerekiyor. Tiyatronun sanat yönetmeni ve ünlü oyuncusu Jozef Cinse Hamlet’i canlandırıyor. Eşi Maria da ünlü bir oyuncu ve pek çok hayranı var. Kısa bir süre sonra Almanlar Polonya’yı işgal eder. Tiyatro kapanıyor, oyuncular işsiz kalıyor. Ancak tiyatronun genel sanat yönetmeninin eşi Maria’ya aşık olan bir havacı teğmen aracılığıyla, şirketlerine sızan bir Alman casusunun, Polonya’daki direniş savaşçılarının isim listesini Nazilere göndermek üzere olduğunu öğrenirler. Casusun engellenmesi için herkes üzerine düşeni yapacaktır ve artık rollerini gerçek hayata taşımanın zamanı gelmiştir. Ellerinde sadece oyunculuk, kostüm ve dekor gibi sanatsal araçlar var.

Oyunda Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Rüzgar Aşıkoğlu, Özgür Ali Kuruçayyer alır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kosehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu