Haber

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine’yi topladı. Beştepe’de basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 15.50’de başladı. Görüşme 3 saat 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

7 Temmuz’da Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenesky’yi ülkemizde ağırladık ve gündemimizdeki konuları görüştük. 500 günü aşkın süredir devam eden savaşın sona erdirilmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık ve üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu vurguladık.

BAYBURT VE GÜMÜŞHANE ZİYARETLERİ

28 Mayıs seçimlerinde Bayburt birinci, Gümüşhane ikinci oldu. Bunun için 8 Temmuz Cumartesi günü her iki ilimizi de ziyaret ederek, oradaki vatandaşlarımıza takviyeleri için teşekkür ettik. Bayburt’ta 2 milyar 689 milyon liraya, Gümüşhane’de 1 milyar 100 milyon liraya mal olan işlerin toplu açılış törenini gerçekleştirdik.

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ

14-28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz başarı ile 31 Mart 2024 yerel yönetimler seçimlerinde hakemlik yapmak istiyoruz. Yaklaşan seçimler gerçek anlamda belediye hizmetlerinden yoksun olan şehirlerimiz için bir fırsattır. Milletimizin desteğiyle bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz.

“SON KARARI PARLAMENTO VERECEK”

Kritik dönemde gerçekleştirilen NATO zirvesi, başta terörizm olmak üzere tezlerimizi oturttuğumuz ve değerli kazanımlar elde ettiğimiz uluslararası bir toplantı oldu. NATO tarihinde ilk kez Terörle Mücadele Özel Koordinatörü atanacağı açıklandı. NATO’nun genişlemesine ilkeli desteğimizi ifade ederken, Türkiye’nin beklentilerini açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. Batı’da veba gibi yayılan İslamofobi ile mücadele noktasında uyarılarımızı yaptık. İsveç’in ittifaka üyelik sürecine ilişkin atılacak karşılıklı adımlar ortak bildiriyle belirlendi. Meclisin açılmasıyla üzerimize düşeni yapacağız. Son kararı verecek merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

“AB’DE İLERLEME SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

13 liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu toplantılarda, başta komşularımız olmak üzere hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuzun olmadığını bir kez daha gördük. Diyalog ve diplomasiye alan açılırsa yanlış anlaşılmaların giderileceğine inanıyoruz. Bunu son 21 yılda birçok kez başardık. Tıpkı bugün başarımızın önünde hiçbir engel olmadığı gibi. Avrupalı ​​dostlarımızla görüşmelerimizden umutluyuz. Artık AB’ye tam üyelik sürecimizin canlandırılması, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vatandaşlarımıza vize serbestisi gibi temel konularda ilerleme sağlamak istiyoruz.

KÖRFEZ ÜLKELERİNE ZİYARET

Suudi Arabistan, Katar ve BAE ziyaretleri son derece başarılı ve verimli geçti. Suudi Arabistan ile imzaladığımız 5 anlaşma ile işbirliğimizi daha da ileriye taşıdık. Katar ile tam anlamıyla ilerleyen ilişkilerimizi yeni iştiraklerle taçlandırma kararı aldık. 10 milyar dolarlık ikili ticaret hacmimizle BAE, ülkemizin en değerli ekonomik ortaklarının ortasında yer alıyor. Farklı alanlarda toplam 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma imzalandı. Ziyaretimiz vesilesiyle, ülkemizin gurur kaynağı TOGG’u muhataplarımıza tanıttık. TOGG’un üç başkandan da tam not aldığını memnuniyetle belirtmek isterim. İnşallah yakın zamanda TOGG’u diğer ülke yollarında da görmeye başlayacağız.

KKTC ZİYARETİ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin açılışı ile gerçekleştirdik. Ercan Havalimanı Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum. Adanın gerçeklerinden hareketle analizden asla kaçmadık. Kıbrıs adasının kalıcı ve adil bir barışa kavuşması için sorumluluk almaktan çekinmeyiz. Bu konudaki samimiyetimizi Annan Planı dahil tüm süreçlerde gösterdik, gerekirse yine göstereceğiz. Bunun için karşımızdakilerin dayatmalarda ısrar etmek yerine sahadaki durumu kabul etmesi gerektiği açıktır.

15 TEMMUZ YILDÖNÜMÜ

15 Temmuz yıllık devriyesini Beylerbeyi Stadı’nda gerçekleştirdik. Yüzyıl Türkiye kahramanlarını bir kez daha hatırladık ve şükran borcumuzu hatırlattık. O gece Türkiye, demokrasisine yönelik bir darbe girişimini engellemekle kalmadı. O uğursuz gece, bağımsızlığımıza yönelik işgal girişimini püskürttü. Asırlardır sürdürdüğümüz varoluş, 15 Temmuz yokluk çabaları zincirinin son halkasıdır. Demokrasi ve millet düşmanlarının 15 Temmuz’a yönelik bitmek bilmeyen kinlerinin altında yatan budur. FETÖ alçaklarından medet umanlar, o gece yaşadıkları hüsranı hâlâ unutamıyorlar. 7 yıldır tüm çabalarına rağmen hedeflerine ulaşamadılar ve Allah’ın izniyle asla ulaşamayacaklar. Türkiye ve Türk Milleti var oldukça 15 Temmuz destanımız nesilden nesile gururla aktarılmaya devam edecektir.

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu