Ekonomi

Yozgat’ta kavun ve karpuz hasadı devam ediyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde kavun ve karpuz hasadı devam ediyor.

Yurdun birçok bölgesinde kavun ve karpuz hasadı tamamlanırken, iklim nedeniyle kentte geç başlayan hasatta toplanan ürünler ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

Sekili köyü çiftçilerinden kavun ve karpuz üreticisi Remzi Bacanak, gazetecilere, son yıllarda kuraklık ve su sıkıntısı nedeniyle ekim alanlarının azaldığını söyledi.

Adana ve Bafra’dan sonra Yerköy ilçesinde de kavun ve karpuz hasadının başladığını belirten Bacanak, “Kavunun ve karpuzun aroması çok yüksek, çok tatlı. Sezonun sonuna yaklaştık. Rekolte biraz düşüktü. Bu yıl ama fiyatlar iyiydi. 200 dönüme ekim yaptım. “Karpuzları 0,5 liraya, karpuzları 8-8,5 liraya satıyoruz. Karpuz ekimi az olduğu için fiyatı biraz daha yüksek.” dedi.

Murat Nacakoğlu ayrıca hormon kullanmadan doğal ürünler yetiştirdiklerini, kavun ve karpuzu Türkiye’nin her bölgesine, hatta Adana’ya gönderdiklerini belirtti.

Kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Nacakoğlu, “Bir hafta boyunca kanaldan gelen suyu paylaşarak sulama yapıyoruz. Geçmişte bu bölgede 10 bin dönüme yakın kavun ve kavun ekimi yapılıyordu. Şimdi ise bu bölgede 10 bin dönüme yakın kavun ve kavun ekimi yapılıyordu. 750-800 dekar toplasanız 750-800 dekar su kalıyor.Fiyatlar geçen seneye göre iyi ama geçen seneye göre gübre ve “Motorin fiyatları aynı olmadığı için bir fark yok.” sözlerini kullandı.

hanak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu