Ekonomi

Cumhuriyet gazetesi zam aldı

Cumhuriyet gazetesi, ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle gazetenin satış fiyatını bugünden itibaren artırıp 12 liradan satacağını duyurdu.

Gazete, artışa ilişkin duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet okuru bilinçlidir. Türkiye’nin nasıl ekonomist olduğunu iddia eden tek bir adam tarafından yönetildiğini çok iyi biliyor. Öyle bir ortamdayız ki akaryakıt fiyatları neredeyse her geçen gün artıyor, simit bile 15 liraya ulaştı.

Gazetecilik alanında, matbaa, kağıt vb. harcamalar tamamen dövize bağlı olduğundan, yapılan anlaşmalar ve imzalanan sözleşmeler gün geçtikçe geçerliliğini kaybetmeye başladı.

Girdilerdeki artışların yanı sıra, dayanılmaz hayat pahalılığı karşısında gazeteyi ayakta tutan işçilerin fiyatlarının ve sosyal haklarının korunmasına gösterilen özen, 100 yıllık hayatımızın devamı için bir takım tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor. yayın hayatı.

Cumhuriyet bir holding gazetesi değildir. Cumhuriyetin ilkeli, bağımsız ve dengeli çizgisini sürdürmek adına, mali ve idari tedbirlerin yanı sıra, gazetemizin can damarı ve yegane desteği olan okuyucularımızdan da destek istediğimizi duyurmak durumundayız. İktidarın yarattığı devasa sorunlarla bir kez daha boğuşabiliriz.

Kamu kaynaklarıyla beslenen iktidar yanlısı gazetelerin bile fiyatlarını artırdığı bir dönemde, okurları dışında destekçisi olmayan Cumhuriyet gazetemiz, bu durumu önlemek için bugünden itibaren fiyatını 12 liraya çıkarmak zorunda kalıyor. Ekonomik krize direnmek için.

Amacımız ve çizgimiz bellidir: Kemalist, Aydınlanmacı, anti-emperyalist, işçi yanlısı Cumhuriyet, bağımsız yayıncılıktan, objektif habercilikten, sade yorumdan sapmadan, kamuoyunu gerçek bilgiye ulaştırmaya yönelik yayın politikasını sürdürecektir.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu