Haber

EDAK ekibi, depremin 116. saatinde 15 yaşındaki İkbal’i kurtarmanın mutluluğunu yaşıyor

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) üyeleri, 15 yaşındaki İkbal Çil’i enkazdan çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Depremlerin ardından Edirne Valiliği koordinasyonunda Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) üyeleriyle bölgeye giden EDAK, önce Elbistan’da, ardından Kahramanmaraş il merkezindeki kurtarma çalışmalarına katıldı.

Elbistan’da 3 kişiyi enkazdan kurtaran ekibi en çok sevindiren olay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin 116. saatinde 15 yaşındaki İkbal Çil’in enkazdan çıkarılması oldu.

“Hayatımdaki en güzel şey”

EDAK Lideri Kenan Laz, çalışmaların ardından döndükleri Edirne’de gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihte 10 ili etkileyen bu büyüklükte başka bir deprem olmadığını söyledi.

Çalışmalara özveriyle katıldıklarını belirten Laz, 15 yaşındaki İkbal Çil’i kurtardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Enkazın altından çıkardıkları sırada İkbal ile baba-kız ilişkisi kurduklarını belirten Laz, “Kısa bir süre yanından ayrılınca ‘Kenan abi burada mısın?’ “Sesimi duymadan gitmedi, diğer ekiplerle birlikte ambulansa kendim götürdüm. Bu hayatımda benim için en güzel şey, beni mutlu edebilecek başka bir şey yok. İnşallah bundan sonraki hayatında sağlığı yerinde olur, umduğu gibi, umduğu gibi güzel bir hayatı olur.” diye devam ediyor. dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Serhad Ceylan, Vali H. Kürşat Kırbıyık’ın tahsis ettiği araçlarla bölgeye gittiklerini ve çalışmalara katıldıklarını söyledi.

Ceylan, ilk operasyonuna katılan KEDAK’ı tebrik ederek, Keşan halkından kendilerine destek vermelerini istedi.

akdenizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu