Haber

Rusya Savunma Bakanlığı: 74 kişinin öldüğü uçak Ukrayna’dan atılan füzeyle düşürüldü

– Rusya Savunma Bakanlığı: “74 kişinin hayatını kaybettiği uçak, Ukrayna’dan atılan füzeyle düşürüldü.”

BELGOROD – Rusya Savunma Bakanlığı, 65’i Ukraynalı esir asker olmak üzere 74 kişinin hayatını kaybettiği İlyuşin-76 askeri nakliye uçağının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından uçaksavar füze sistemiyle vurulduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı: bir “terör eylemi”.

Rusya Hava Kuvvetlerine ait İlyuşin-76 askeri nakliye uçağının Ukrayna’nın bitiminde sabah saatlerinde Rusya’nın Belgorod bölgesine düşmesiyle ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü İgor Konashenkov, içinde 65 Ukraynalı esir asker, esirlere eşlik eden 3 Rus askeri ve 6 mürettebatın bulunduğu 74 kişinin bulunduğu uçağın, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ateşlediği uçaksavar füze sistemi tarafından vurulduğunu belirtti. Konaşenkov, “Bugün saat 11.15’te Kiev rejimi, Chkalovsky’den Belgorod Havalimanı’na Ukrayna askeri personelini takas için taşımak üzere uçan Rus askeri kargo uçağını vurarak terör eylemi gerçekleştirdi. Uçak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Lyptsi yerleşiminden vuruldu. Kharkiv bölgesinde uçaksavar füze sistemi kullanılıyor.” “Yok edildi” dedi.

“Ukrayna mahkumların Belgorod’a nakledileceğini biliyordu”

Konaşenkov, “Ukrayna yönetimi, bugün Ukraynalı askeri personelin esir değişimi için askeri nakliye uçaklarıyla Belgorod Havalimanı’na nakledileceğini çok iyi biliyordu. Daha önce yapılan anlaşmaya göre bu değişim öğleden sonra Kolotilovka kontrol noktasında gerçekleşecekti. Rusya-Ukrayna sınırı. Yine de Kiev rejimi Rusya’yı suçlama hedefine uyuyor.” “Ukrayna yönetimi bu terör saldırısını gerçekleştirmiş ve vatandaşlarının canını hiçe sayarak gerçek yüzünü göstermiştir” dedi.

Öte yandan uçakta bulunan 74 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu