Haber

Singapur’da 1 kilo esrar kaçakçılığı davasında bir kişi idam edildi

Singapur’içinde ilaçlar kaçakçılıkdavada kusur bulundu Tangaraju Suppiahİdam cezasının yarın infaz edileceği açıklandı.

Singapur Cezaevi Servisi’nden yapılan açıklamada, Suppiah’ın ailesine geçen hafta haber verildiği ve infazın Changi cezaevinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Tangaraju’nun kız kardeşi Leela Suppiah, Pazar günü ölüm cezasına karşı eylemcilerle bir araya geldi. Leyla Suppiah, “Kardeşimin başına gelen bu haksızlığın bir başkasının başına gelmemesi için çabalarımı sürdüreceğim”söz konusu.

Singapur’da idam cezasına karşı çıkan aktivistler, idam cezasının yetersiz delillerle verildiğini savunurken, tutuklunun ailesi ülkenin hukuk sisteminde reform yapılması için baskı yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu, Singapur’un altı ay içindeki ilk infazı ve geçen yıldan bu yana 12. infazı olacak.

46 yaşındaki Singapur vatandaşı Tangaraju Suppiah, 2014 doğumlu. Malezya’dan Singapur’a 1 kilo esrar kaçakçılığı Kendisine komplo kurmaktan tutuklandı. Suppiah, 2017’de mahkeme tarafından suçlu bulundu ve 2018’de ölüm cezasına çarptırıldı.

Tangaraju Suppiah’ın dünyada uyuşturucuyla mücadelede en katı maddelere sahip ülkelerden biri olan Singapur’daki infazı, bu yıl gerçekleştirilecek ilk infaz olacak. 2022’de Singapur’da 11 ölüm cezası vardı.

Geçen yıl ülkede 43 gram civarında eroin kaçakçılığı yapmaya çalışan ve akli dengesi yerinde sayılan 69 kişi vardı. Malezyalı uyuşturucu kaçakçısı Nagaenthran Dharmalingamidam edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu