Haber

Stoltenberg: Avrupa daha fazla silah üretmeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımının Kongre’de engellenmesinin, Avrupa’nın silah üretim kapasitesinin artırılmasının gerekliliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Avrupa’daki silah endüstrisine ilişkin Stoltenberg, “Ukrayna’ya silah tedarikini artırmak ve kendi stoklarımızı yenilemek için sanayi merkezlerimizi daha hızlı onarmalı ve geliştirmeliyiz” diyerek, Avrupa’nın “muhtemelen uzun sürecek bir çatışmaya” hazır olduğunu ekledi. Onlarca yıldır” Rusya ile. Faydalı olacağını belirtti.

DW Türkçe’nin haberine göre, NATO üyesi ülke hükümetlerine silah endüstrisiyle derhal sözleşme imzalamaları tavsiyesinde bulunan Stoltenberg, artık “barış döneminin yavaş üretiminden çatışma zamanlarının gerektirdiği hızlı üretime” geçme zamanının geldiğini savundu. ” Jens Stoltenberg ayrıca Batı’nın ekonomik gücüyle “hem üretim hem de yatırımlarda Rusya’yı geçebilecek” imkanlara sahip olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülke ekonomisini uzun bir savaşa hazırladığını ve Rusya’nın askeri harcamalarının yüzde 70 oranında artırılması emrini verdiğini belirten Stoltenberg, Putin’in yürüttüğü savaşın barışın Avrupa için doğal bir durum olmadığını gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Putin Ukrayna “Eğer kazanırsa Rus saldırganlığının diğer ülkelere yayılmayacağının garantisi yok” dedi.

PUTİN BAŞARILI OLURSA…

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen de, “Putin savaşı kaybetmediği takdirde pençelerini Moldova’ya ya da Baltık ülkelerine uzatabileceğini hesaba katmalıyız.” Rheinische Post gazetesine konuşan Heusgen, bu bakımdan Ukrayna’ya Rus saldırganlığına karşı kendisini başarılı bir şekilde savunmak için gerekli tüm silah ve askeri yardımı sağlamanın kararlı olduğunu vurguladı.

Alman Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, daha önce Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Alman Ordusunun 5 yıl içinde savaşa hazır olması gerektiğini belirtmiş ve şöyle demişti: “Bu, savaş olacağı anlamına gelmiyor ama böyle bir durum var.” olasılık.”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının, 14-15 Şubat’ta Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları toplantısının ana gündem maddesi olması bekleniyor. Klasik Münih Güvenlik Konferansı 16-18 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlenecek.

ABD hükümetinin Ukrayna’ya yönelik yeni askeri yardım paketi muhalefetteki Cumhuriyetçilerin vetosu nedeniyle bloke edildi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu