Haber

Sur Belediyesi’ne erzak katibi ve başkan yardımcısının kardeşi alındı

Diyarbakır’da kayyum idaresindeki Sur Belediyesi, seçime 4 gün kala 3 kişiyi işe aldı. Askere alınanlardan biri Özel Kalem Müdürü Serkan Telli’nin kardeşi YT, diğeri Genel Başkan Yardımcısı Mizgin Güneş’in kardeşi AG, üçüncü kişi ise AK Parti Sur İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Müdürü TYU.

Amida Haber’e göre, Görevden alınarak yerine kayyum atanan Sur ilçesinin eski belediye eşbaşkanı Filiz Buluttekin, başvuruyu seçim yatırımı olarak gördüğünü söyledi. Buluttekin, “2019’da da aynısını yaptılar. Müdür ve başkan yardımcıları yakınlarını götürmüştü. Ganimet mantığıyla baktıkları için belediyeleri doldurdular. Belediyenin gelirlerine baktığınız zaman bu pek mümkün değil. Belediye hizmet alanı, kamu hizmeti için olmalı. Niteliksiz elemanlarla dolu. Kamu bütçesinin bu şekilde kullanılması doğru değil” dedi.

“DİYARBAKIR’IN SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI YOKTUR”

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Avukat Mehmet Emin Aktar da seçim öncesi belediyelerdeki alımlara tepki gösterdi. Aktar, “Seçimden sonra kayyumlar gidecek. Bunu bildikleri için istediklerini yapmaya çalışırlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Keyfilik var, herkes kendi yandaşını tutmaya çalışıyor. Kayyımlarla liyakat kriterleri kaldırıldı. Mütevellilerin yaptığı hiçbir şey meşru değildir. Görevlendirilen memurun bunları yapması hem meşru hem de hukuka aykırıdır” dedi.

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili Adayı Avukat Cevdet Nasıranlı, seçim öncesi yapılan alımları gerçek bulmadıklarını söyledi. Alımların ihtiyaç durumuna göre belediyelerde yapılması gerektiğini ifade eden Nasıranlı, “Siyasi olarak yapılması yanlış değil. Aslında Diyarbakır’da seçilmiş belediye başkanı yok. Seçim öncesi gereksiz alımlar ahlaki değil. Bizce bunlar seçim odaklı bir saldırıdır. Bu bir seçim yatırımıdır. Bu pek gerçekçi değil.” . (HABER MERKEZİ)

licehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu