Yaşam

Altay Öktem’den ‘Kahkaha Kasabası’

Altay Öktem’in yazdığı ‘Kahkaha Kasabası’ Tudem Yayınları tarafından yayımlandı. İyiyle kötüyü, korkak ile cesuru “büyülü” bir macerada bir araya getiren masal, el ele vererek ve çok yürekle tüm sorunların aşılabileceğini gösteriyor.

Kitabın çizimleri Berna Dörtpınar tarafından yapılmıştır.

Kahkaha Kasabası, Altay Öktem, İllüstratör: Berna Dörtpınar,

Kitabın konusu şu şekilde:

Tüm sakinlerinin günde yirmi dört saat gülümsediği ve günde en az sekiz kez güldüğü bir kasaba hayal edin. Kırgınlığın, kırgınlığın ve kırgınlığın yanına bile yaklaşmıyor; Sadece dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın hakim olduğu bir sevgi ortamı… Ancak kurulduğu dağın hemen arkasında, kimsenin gülümsemediği bir başka yaşam alanı daha var: Somurtuk Köyü. Tavukların yumurtlamadığı, ineklerin süt vermediği bu köyde herkes üzgün ve üzgün.

Peki aynı dağın iki yakasında birbirinden çok farklı iki hayat nasıl yaşanabilir?

Kahkaha Kasabası’nın neşeli çocuğu ve muzip tavşanı Şaşa, kendilerini nelerin beklediğinden habersizdirler ve merakları gider ve gizlice Somurtuk Köyü’ne doğru yola çıkarlar. Akan suyu olmayan bir çeşme, kolları olmayan bir ağaç, hatta içinde köpek olmayan bir köpek kulübesi… Önlerindeki gizem perdesini aralayacak, köyü neşeli kahkahaların yeri titrettiği bir yere çevirmek için bir şeyler yapmalılar. . Ama nasıl?

Elbette sevginin ve dayanışmanın gücüyle! Eğer bunu canı gönülden arzularsak ve bunun için çabalarsak, en çorak yerler yeşerir, kurumuş sular akar, hatta Sumurtuk isimli köy bir anda Gülme Köyü’ne dönüşebilir.

Hüznün yerini sevincin, gözyaşlarının yerini kahkahanın aldığı bu yürekten öykü, okurlarını doğanın renklerinden ve sevinçlerinden mahrum kalanların hayatlarını güzelleştirmek için harekete geçmeye çağırıyor.

Çünkü dünya gülünce çok daha keyifli…

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

habercaglayancerit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu